zaterdag 6 april 2013

Kip in de hoed

Om stipt 10 uur verzamelden Wil, Joop en Bert zich bij Wim aan het Melkpad in Eemnes. Jeanette was er al met heerlijke taart vanwege haar verjaardag vorige week. Aangezien Bert op de skates was gekomen en Jorien niet echt een ontbijt had gehad werd er vooraf al een stuk taart bij de koffie gegeten.Omdat Johan er niet was ontstond er lichte paniek. Wie wist er een route en wie kon de afstand meten. Wim stelde voor om een rondje polder te doen en Jorien stelde haar app Runkeeper in.
Er werd rustig gestart om te wennen, maar ook omdat we wind tegen hadden. Het was prachtig weer. Bij het gemaal een fotostop. En terug met de wind in de rug. Heerlijk. Bert ging er als een dolle vandoor. Hidde was er niet om een wedstrijdje mee te doen, maar gelukkig was er een hardloper waarmee Bert de strijd aan kon gaan.Bert won en kon huiswaarts. Na ruim een uur kwamen we weer aan bij Wim. Iets meer dan 15 km,  Gemiddelde snelheid 14,9 km. De taart werd bijna helemaal verorberd. Het gesprek kwam op koken: wie vindt koken leuk, wat kan je het beste? Bij Joop kan je terecht voor oliebollen, pannenkoeken en Rendang. Wil heeft een heerlijk recept (kip in de hoed) dat we hierbij willen delen met de hele groep.2 kipfilet in stukjes bakken. Toevoegen: wat knoflook in stukjes , 6 bolletjes gember uit een potje in stukjes, creme fraiche (250 ml), kersen zonder pit (en zonder sap), een zakje kerriesauspoeder (Knorr). Goed doorwarmen. Bladerdeeg in een taartvorm doen: de prut er in. Afdekken met bladerdeeg en dan 180-200 graden ongeveer een half uur in de oven. Eruit halen als het deeg mooi bruin is.  Zou dit gespreksonderwerp het gevolg zijn van het feit dat de dames in de meerderheid waren bij de koffie na afloop?