zaterdag 19 oktober 2013

Wederom naar Spakenburg voor de koffie

Dit verslag is aan de late kant. Reden: verwarring bij de secretaris, er worden twee verslagen ingezonden ter publicatie. Of was het gewoon blijven liggen? Enfin, beide verslagen gaan dus over dezelfde tocht. Wat nu gedaan? Besloten wordt om beide te plaatsen. Bert en Jeanette zijn dus van onderstaande de auteurs.

Bert schreef: Op de carpoolplaats meldden zich Wil, Bert, Jeannette en precies om 10.00 uur ook Wim. Bert had onderweg van huis naar de carpoolplaats behoorlijk wat hinder ondervonden van losgewaaide takjes van de bomen, dus zijn voorstel was het “open veld” op te zoeken en allen waren het daar mee eens. Na overleg werd besloten te starten, vanaf de carpoolplaats en via de polder van Eemnes te rijden naar Spakenburg. Uiteraard werden de kilometerstanden doorgenomen, gezien het feit dat H en J afwezig waren, maar besloten werd geen doorbraak te forceren (volgens Bert ook niet mogelijk, omdat dan op een of andere manier de rit geseponeerd zou worden, met een verzonnen reden waar weer geen speld tussen te krijgen zou zijn). Dus over de A27, via de Meentweg naar de Eemnesser polder. De meisjes waren gezellig aan het keuvelen wat een grote invloed had op voortgang cq snelheid van de dames. Bert en Wim probeerden voorzichtig hen daarop te attenderen want ze kunnen niet alleen lekker skaten, maar zijn ook niet op hun mondjes gevallen, dus voorzichtigheid geboden. Het hielp niet direct, maar dat was geen ramp want precies op tijd arriveerden zij bij het trekpontje, die inmiddels door de heren naar hun kant was gelierd. Een duurloper aan de overkant was zo vriendelijk de taak van het lieren over te nemen en daarna ging het vanaf de pont direct door naar het centrum van Spakenburg. In de chocolade/koffie/thee bar naast Restaurant de Mandemaker werd een kopje koffie of thee genuttigd met de nodige bonbons, verrukkelijk. Jeanette kon het niet laten en moest al het lekkers even op de gevoelige plaat vastleggen. Na de koffie weer de zelfde weg terug gereden, tot bij de ophaalbrug bij de haven van Eemnes. Daar werd de kortere route gekozen, langs de voormalige Ocrietfabriek (een voorbeeld van recessie perikelen) naar het gemaal, over het bruggetje direct links en daarna rechts weer op de route terug naar de carpoolplaats. Een prachtige rit, zonder losliggende takjes en aan het eind zelfs lekker zonnig. Het aantal kilometers is niet precies bekend, maar zal toch de 35 kilometer zeker benaderen en de gemiddelde snelheid ……., ik denk 16,9 !!!

Jeanette schreef: Vandaag moeten we de 2 koplopers missen. Bert, Willie, Wim en Jeanette staan voor een dilemma: gaan we naar Leeuwarden en weer terug, om zo de koplopers van hun plaats te verdringen? Wordt het de Almeerse dijk, een rondje Eempolder of Spakenburg? Jeanette mag van Bert beslissen. Dan wordt het natuurlijk Spakenburg. Mooi weer, droge wegen en een opgewekt gezelschap. Bert vindt de dames te opgewekt: of ze niet zo veel willen kletsen maar meer doorrijden. Zo’n opmerking helpt natuurlijk niet; integendeel! Waarop Bert wijs wordt en de kop neemt van een rijtje van 4. Bij de fietspont neemt Willie (jawel Hidde!) de slinger, nadat eerst de ‘opstapklep’ met vereende krachten omhoog is getild. Als het pontje de overkant bereikt, blijkt de ‘afstapklep’ weer onder de wal te hangen. Gelukkig staat er een hardloper aan die kant en tilt de klep op onze aanwijzingen omhoog, zodat we weer contact met de wal hebben. Conclusie: op de terugweg deze pont vermijden! Zoevend gaan we verder naar Spakenburg: wat zijn die wegen toch mooi glad. Er wordt koffie en thee gedronken bij de Chocolate Company, een ideetje van Jeanette. Willie staat erop om ons te trakteren; Wim moet tot volgend jaar wachten. Het smaakt zo goed, dat de heren nog een koffie bestellen. Waarschijnlijk wentelen zij zich in het aangename gezelschap. Welgemoed wordt de teugweg aanvaard, met een kleine variant door een stukje Eembrugge aan te doen. Weer in de polder aangekomen, wordt de afstand tussen de dames en de heren groter. Besloten wordt, om -na een versterkend pepermuntje van Bert- ons op te splitsen. Ieder heeft namelijk andere belangen en/of verplichtingen: Bert snakt naar zijn spiegelei, Wim gaat bijna (weer) met vakantie, Willie wil lekker uitrijden en Jeanette wil ook nog foto’s maken.  Zo gaat ieder zijns weegs. De een-na-laatste tocht van dit seizoen zit erop: het was een mooie tocht en dat was het!

Redactie: Wim passeert Arnolda en Roel in het klassement. Nummers 1 en 2 onaangetast bovenaan.