zaterdag 14 mei 2011

Voltallig de 1e 30-er door Almere

Het was even schikken, om 10 uur waren er 8 skaters verzameld. Toen we wegreden kwam Paul nog net op tijd aan en dus waren we met 9 personen! Een record. Ook Wijtse, die woensdag zijn zaakjes gaat regelen in ZA, was van de partij. Erg leuk om elkaar weer te zien in zo'n grote groep. Het was fris en de wind kwam uit het zuid-westen. We starten nabij de Shell. Besloten was om naar de Hollandsebrug te rijden en vervolgens via Almere-Haven retour langs de dijk. We gingen op pad. Het 4-bruggenpad lieten we gezien de ervaring van de vorige woensdagrit maar rechtsliggen (hier scoort de organisatie namelijk geen punten mee ;-) . Jeanette vond nog een leuk stukje hout op het pad en ging hier voor door de knieen zonder ernstige gevolgen (alleen haar ego liep een deuk op). Langs het kasteel naar het Weerwater. Woensdag hadden we ontdekt dat het pad achter het ziekenhuis weer open was gesteld dus gingen we via deze weg naar het centrum. Het ziekenhuis is aldaar flink verbouwd. Na het centrum ging het via het hoogspanningspad naar het Kromsloterpark. Jeanette gaf aan liever wat directer naar Almere-Haven te rijden en Wil sloot zich bij haar aan. De MANNEN gingen dus naar de Hollandsebrug om vervolgens via de dijk met de wind in de rug te vliegen naar Almere-Haven (circa 30km/uur werd hier gehaald). Bert en Hidde gingen hier helemaal los. In Haven werd bij Bakboord een heerlijk kopje koffie en gebakje genuttigd. Hier kwamen de verhalen los. Zo heeft Paul in de afgelopen week een bosbrand voorkomen, Wijtse heeft gereageerd op het hulpgeroep van een buurman wiens been in een rare positie lag etc, etc. Na de verhalen kwamen de moppen. Goed eentje dan: een man wint in de staatloterij een grote prijs en komt thuis. Hij komt thuis en roept: vrouw, we hebben prijs in de staatsloterij, pak je koffers. Hierop vraagt de vrouw, moet ik zomer kleren of winter kleren pakken? De man antwoord: beide. Ha ha ha.
Na de stop reden we richting het Cirkelbos. Hidde voorop gevolgd door Johan en op enige afstand de anderen. Bert probeert nog aan te sluiten maar Hidde en Johan weten hem ruim voor te blijven. Nadat we de dijk af waren gereden reden we door het Cirkelbos weer naar de auto's. Hier bleek dat we de eerste 30-er van het seizoen gereden hadden. Om 12:55 waren we weer op de carpool alwaar we Wijtse een goede reis wensten en de wens uiten dat hij ons af en toe informeert.
Toevoeging: Wijtse heeft een deel van de route kopwerk gedaan hetgeen niet onvermeld mag blijven. Nog 1 mopje: een man loopt in het bos en hoort een zacht hulpgeroep, hij kijkt om zich heen en ziet niets. Even later hoort hij het weer en hij kijkt nu wat beter rond. Dan ziet hij een rode punt boven de grond uitsteken, trekt er aan en daaronder wordt een kabouter zichtbaar. De kabouter zegt: dank je wel, u hebt mij gered en daarom mag u een wens doen. De man zegt: ik zou wel eens naar Amerika willen. De kabouter: geen punt. De man zegt: wel een punt want ik kan niet tegen vliegen en varen, kun je geen brug voor mij maken? De kabouter kijkt heel bedenkelijk en zegt, dat is nogal wat, heeft u nog een andere wens? De man antwoord: ik zou wel een vrouw willen die niet tegenspreekt. De kabouter vraagt: wilt u verlichting op de brug?