zaterdag 28 juni 2014

Rondje Vinkeveen

Vandaag was het ondanks alle regenvoorspellende weersverwachtingen toch mogelijk om te gaan skaten, een prettige verrassing voor ons. Joop en Henk M hadden een tochtje rondom de Vinkeveenseplassen voorbereid. We waren met 6 personen waaronder 4 die vanaf Huizen waren gekomen ( Jorien, Henk M, Hidde en Johan). Jorien moest de eer van de dames hoog houden. Zoals altijd was er genoeg gespreksstof in de auto, waaronder de aanrijroute (brug bij Loenen dicht), uitverkoop bij Mijnten en Jorien die een nieuwe outfit wil voor weinig (iets met een maple/vijge blad geloof ik). Hieronder de organisatoren, de route en het clubje van vandaag.
 Via Utrecht-noord kwamen we precies om 9:30 aan, alwaar we al werden opgewacht door de organisatie. Nadat Hidde iets in de koelkast had gelegd werden de skates aangetrokken en reden om circa 9:50 weg van de parkeerplaats nabij het recreatie park alwaar Henk M een huisje heeft. Er was ons mooi asfalt beloofd en dat kregen we. Verder ging de rit door een prachtig stukje nederland! Lings Vinkeveen, door Wilnis en langs de Woerdense Verlaat. Langs water en wegen bereikten we na 20 km ons theehuis "Amstelkade". Dit ligt onderaan de dijk en het asfalt eindigd beneden in grind. Met de nodige voorzichtigheid en kluunwerk kwamen we allen veilig beneden. Jorien trakteerde hier op koffie/thee met iets lekkers (Monchou, Kwark, Appeltaart). De dame die de bestellingen opnam hield de groep stevig onder de duim, 1 voor 1 werd eerste het drinken opgenomen en daarna 1 voor de taart in de volgorde van de tafel tegen de wijzers van klok in De taart was eigengemaakt en dat proefden we ook. Hieronder de foto's.
Na deze stop reden we verder over het ongekend goede asfalt. Er was eerder gereden dat bij elke 400 meter slecht asfalt er 1 appeltaart gebakken moest worden, dit verstomde na verloop van tijd. Langs de Amstel werden we gepasseerd door 3 wielrendames die onderling vonden dat ze bezig waren met een obstakelrace vandaag. Hidde meldde prompt dat hij geen obstakel was hetgeen overigens in de groep wel weer leidde tot discussie. Henk M probeerde daarna bij een stoplicht te stoppen door de skate gewoon dwars te zetten. Het stoppen ging prima alleen ga je er dan wel bij liggen, hetgeen natuurlijk niet de bedoeling is. We vervolgden onze tocht en kwamen op plaatsen waar de meesten van ons het bestaan niet van wisten, hieronder, de Hoef, Kromme Mijdrecht, Amstelhoek, Nessersluis, Waver en Stokkelaarsbrug. Boven ons vlogen de vliegtuigen van Schiphol en de horizon de skyline van Amsterdam. Omstreeks 14 uur waren we weer terug op de parkeerplaats en hadden we er 48,6 kilometer op zitten met een gemiddelde van 19,6 km/uur. Het was een lekker tochtje geweest met doorgaans uitstekend asfalt en lekker weer. Het beloofde overigens nog lekkerder te worden.
We waren uitgenodigd voor een lunch in het vakantiehuis. Hidde zou Hidde niet zijn als hij niet even de keuken in verdween en binnen no-time had hij een lekker prutje gemaakt. Samen met volkoren brood en lekkere puure vruchtensappen ging dit er wel in bij ons. Even lekker nakletsen, Johan koelde zijn voetjes in het water, zwemmen kwam er niet van genoten we zo nog even na op de groots opgezette park. O.a. spraken we over Bert & Magda met hun weblog (zie hiernaast). Tijdens onze rit hadden we bij een cafe een bordje omtrent het stallen van fietsen op het terras gezien, leek ons na het lezen van het weblog wel toepasselijk om even te plaatsen hieronder. Op het park werd een dreumes rondgereden in een heuse op afstand bestuurbare Audi (iets voor Bert?)
Aan alles komt een eind en dus ook aan de rit en het samenzijn van vandaag. Restte ons nog de afwas en de terugreis. De afwas werd door Jorien en Johan gedaan en Hidde besloot om via Amsterdam terug te rijden (dan was dat rondje Huizen-Utrecht-Amsterdam-Huizen ook mooi af). Hij nam echter de A9 afslag te vroeg zodat we dreigden naar Aalsmeer te gaan. Jammer is dan wel dat de zin "Ik heb mij vergist" dan toch wel heel erg moeilijk is ;-) en er allerlei redenen komen waarom hij die afslag 1 te vroeg had genomen. Enfin, wij kijken hier wel doorheen en zien af en toe toch wel wat gevoeligheid in hem . . .