zaterdag 3 oktober 2015

Almere Buiten met pijnlijk afloop

Vandaag was het mooi stralend weer, dus tijd om een rondje te rijden. Besloten werd Almere Buiten te doen. Aangezien we met 6 personen waren reden we met 2 auto's daar naartoe en bonden onze skates onder bij de Shell. Het is herfst, maar gelukkig vielen de takjes en blaadjes nog mee. Na de vogelweg ging het naar de rode flats en reden we al snel Almere-Buiten binnen. Jeanette trakteerde op koffie met gebak bij de snackbar. Aangezien die nog maar 3 stukjes had werd besloten om deze met 6 vorken te lijf te gaan, zo had een ieder wat. Hierna reden we via het spoorbaanpad naar Arnolda's hairpin. om vervolgens weer retour te gaan naar de auto's. Dit liep enige vertraging op. Johan struikelde over een ongelukkig steentje en viel op zijn achterste. Johan had ook geprobeerd zijn lichaam met zijn duim tegen te houden. Dit was niet gelukt en de duim was kapot, het zag er niet goed uit en besloten werd om het ziekenhuis op te zoeken. Hidde reed met Johan hier naartoe terwijl de rest van de club met Bart retour ging.

Bij de spoedeisende hulp aangekomen, werd Johan ingeboekt en bleek het topje van de duim verschoven te zijn (uit de kom dus). Hiernaast een foto van het rampgebied (Distal Phalanx), de rest van de foto's zal ik jullie onthouden :-). Dit moest dus rechtgezet worden en dit voel je wel moet ik zeggen. De X-ray foto nadien gaf aan dat het nog niet goed was en hierop volgde verdoving en wederom een trekoefening. Ditmaal wel succesvol (gecheckt met X-Ray foto #3). Johan gaf aan vanavond een borrel te gaan drinken en hierop werd meteen de alcohol gehaald, helaas was deze niet voor inwendig gebruik maar voor het schoonmaken van de wond. Na het hechten volgde een injectie voor Tetanus werd de duim verbonden. Hierna nog een antibiotica kuur gehaald bij de apotheek en omstreeks 16 uur (ruim 3 uur bezig geweest dus) reden we huiswaarts. Al die tijd werd Johan bijgestaan door Hidde, waarvoor dank.

Ten slotte nog een paar woorden over het klassement. Hidde staat aan de top met meer dan 1000 kilometers. Hij wordt gevolgd door Bert, Jorien en Henk. Bert heeft goede papieren voor plek 2. Jorien en Henk strijden om de derde plek. Gaat Jorien de derde plek kwijtraken? Ik hoorde dat ze zich momenteel op schaatsen heeft gericht. We zullen zien wat de komende 3 zaterdagen gaat gebeuren.