zondag 4 oktober 2015

Wadlopen

Ja, u leest het goed, de skaters op pad zonder skates. Hieronder volgt het verslag van Willy:
Zondagmorgen om 4.50 werd de eerste op gehaald door Hidde, Willy, Henk, Bart en Arnolda als laatste. Het was erg mistig onderweg en dat Hidde de weg wist zonder tom tom vond ik heel knap. We hoopten dat het wel door ging omdat het zo mistig was. We waren bijna op de bestemming toen Jorien opbelde, om te vragen waar we waren en om te vragen welke afslag ze moest nemen. Ze was meegereden met Jan (ook van de Amersfoortse club) en hij sloot lekker aan in de groep. Toen we bij de dijk aan kwamen stond onze gids Henri al op ons te wachten.
We moesten eerst een dijk op en af om bij het wad te komen. En toen gingen eerst zo'n 500 meter of meer door de slip nou dat viel niet mee. Het was heel zwaar, maar daarna werd zand wat harder dat liep veel beter. We zagen de zon opkomen, dat was een heel mooi gezicht we waren er allemaal een beetje stil van. Henri vertelde heel veel wat er allemaal op de bodem gebeurde en leefde. We hebben ook nog zeehondjes gezien (ze waren wel ver weg) maar dat geef niet, we hebben ze gezien. We zijn ook een paar keer door een geul gelopen. De laatste geul was nogal diep en de bodem was erg zacht en dus zakte je diep weg. Willy zakte weg en kwam er haast niet meer uit, Jan kwam terug om te helpen maar Henri was opeens ook en die hielp haar verder. Bart zat ook vast en kwam er haast ook niet uit maar op eigen kracht lukte het tenslotte toch. Hij zat wel onder de blubber maar dat was weer gauw afgespoeld.
Het laatste stuk zijn we over de dijk gelopen. Daar liepen ook heel veel schapen die hadden we niet gezien toen we begonnen. Henri zei echter dat ze er wel al liepen maar door de mist hadden we ze niet gezien. Het was ontzettend gaaf en mooi om zo iets mee te maken. Jammer dat Johan en Jeanette er niet bij konden zijn, misschien volgend jaar? Het was ondanks de mist 's morgens een geweldige mooie dag er voor.