zaterdag 29 augustus 2015

Rhine on Skates 2015

Vrijdag 28 augustus in de middag reden Hidde, Jorien, Ron en Willem richting Rudesheim. Op naar de Rhine On Skates: 135 km langs de Rijn.  Voor Hidde en Jorien de tweede keer. Voor Ron en Willem hun debuut. Onderweg veel files en alle tijd om nader kennis te maken met Ron en Willem. Een korte stop voor een bakje koffie. Tegen 19 uur kwamen we op de camping. Daar troffen we 11 deelnemers van de AIJV. Het was een weerzien en kennismaking in een. Tegen half acht gingen we eten bij de pizzeria op de camping. Een gezellige ingetogen avond. Iedereen leek toch wel een beetje zenuwachtig. Hoe warm zou het worden? Zou het echt niet gaan regenen. Hoe zou het asfalt zijn? Na het eten arriveerde ook Pim met zijn camper.  Het team was compleet. Jorien ook blij want Pim had haar tent en slaapzak mee. Even de tent opgezet en rond middernacht lag iedereen op een oor. Rond zevenen begon men op te staan. Alle spullen verzamelen. Tegen half negen naar de bakker waar heerlijk ontbeten werd. Alle laatste voorbereidingen en op naar de  parkeerplaats. Het was een parkeerplaats nur fur Kunden bij een drankhandel. De eigenaar probeerde ons nog weg te sturen, maar had gelukkig snel door dat we geen Duits spraken ;-).  Op de skates naar de start. Startnummers opspelden. Groepsfoto maken. Toespraak van de organisatie. We maakten kennis met Manuela uit Eindhoven die “alleen” ging rijden en we nodigde haar uit om samen op te rijden. Het was nog lekker bewolkt.
 
Op naar de pont (na 12 km). De sfeer zat er al snel in. Muziek, vrolijke mensen en de pont gaf zelfs een rondje van de zaak. Korte pauze na de oversteek (niet iedereen kon in een keer mee). Na 30 km de eerste wat langere stop. Veel water drinken en er waren bananen en wortels.Willem maakte kennis met het asfalt. Hij werd mooi ingezwachteld en had op deze manier prachtige kniebeschermers waar menigeen jaloers naar keek. Ook Mylou en Manuela vonden het nodig om het asfalt van dichtbij te bestuderen. Gelukkig konden ook zij gewoon doorrijden.
Het werd warmer en warmer. Op de helft in Koblenz hadden we een mooie schaduw plek bemachtigd. Pasta, taart, koffie en wederom veel water. Ruim een uur pauze daar knapt een mens van op. Floris besloot in de bus te gaan zitten. Bij het 100 km punt was Jorien bevangen door de hitte. Stiekem hoopte ze op een regenbuitje. Hidde gooide een fles water over haar heen en na 10 minuten ging het weer goed genoeg. Bananen eten en hop hop weer verder. Wat een mooi asfalt en veel mooie treintjes om bij aan te haken. Er werd nog een aantal keren gehergroepeerd.  Gezamenlijke reden we Rudesheim binnen. Leuk hoe alle mensen voor ons klapten en zwaaiden en foto’s maakten. En daar de FINISH!!!!!!!
Tegen half negen waren we weer bij de parkeerplaats. En wat schertst onze verbazing: de drankhandel was gesloten.  Nog even wachten met dat koude biertje. Maar goed dat Henk een fantastisch restaurantje had geregeld waar we nog tot 21.45 terecht konden. Zodoende konden we lekker even douchen op de camping voordat we aan het diner gingen. We hebben heerlijk gegeten, gedronken en nagepraat. Timo (een Zweed die met ons mee had gereden) kwam nog langs. Het was een gezellige avond met uitstekend eten en dito gezelschap. Ook leuk om het stadje eens op deze manier te ervaren.
De volgende ochtend braken we ons tentenkamp af en pakten onze spullen. Nog een ontbijt bij de bekende bakker en op naar huis. Iedereen weer veilig thuis. Volgend jaar weer??